Bestuur

De exploitatie van zwembad De Waterlinie is in handen van Stichting Zwembad Culemborg. Daarin verschilt het nieuwe bad met de meeste andere zwembaden in Nederland. Doorgaans is de exploitatie van zwembaden in handen van een externe commerciële marktpartij.

Even voorstellen

Stichting Zwembad Culemborg (SZC) is verantwoordelijk voor de exploitatie van de nieuwe zwemvoorziening. De uitvoering van de exploitatie ligt voor een groot deel in handen van vrijwilligers afkomstig van de vijf sportverenigingen die het bad gebruiken. Het bestuur van Stichting Zwembad Culemborg wil een duurzame en verantwoorde exploitatie van het zwembad mogelijk maken. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en een algemeen bestuurslid.

Voorzitter: Hannie Treffers

Hannie Treffers is al een leven lang betrokken bij de zwemsport. In het dagelijks leven is ze programmadirecteur bij kennisinstituut Vilans in Utrecht. In Culemborg startte ze in 1991 met zwemmen bij ZC’90. Ze zwemt twee of drie keer per week. Bij ZC’90 vervulde ze diverse bestuursfuncties. Ook is ze actief als official bij zwemwedstrijden en als KNZB-scheidsrechter.
Als voorzitter wil ze bijdragen aan het gezamenlijk een goede en verantwoorde invulling geven aan het nieuwe bad De Waterlinie. Gezamenlijk betekent met gebruikers, zwembadpersoneel, vrijwilligers en bestuur. Het gesprek is daarbij een belangrijk middel. “We hebben een prachtig nieuw bad dat we met elkaar gaan gebruiken. We moeten er met elkaar voor zorgen dat het een succes wordt en een voorbeeld voor Nederland!”

Secretaris: Jos Overdijk

Jos heeft zijn werkervaring opgedaan met name bij internationale IT- en Outsourcing bedrijven in veelal commerciële- en algemene managementfuncties. In de sport is Jos geen onbekende, met name in de squashwereld waar hij tot de top 50 van Nederland behoorde. In de periode 2005-2015 was hij bestuurslid van de Nederlandse Squash Bond waaronder een aantal jaren in de functie van secretaris. Jos is een recreatieve- en “vrije” zwemmer en ziet om zich heen veel enthousiaste medewerkers en vrijwilligers in het zwembad. Hij wil zijn steentje daarin bijdragen als rol van secretaris van de Stichting Zwembad Culemborg. Zijn werkzaamheden zullen o.a. zijn de verwerking van bestuursmail, agenda en verslaglegging van bestuursvergaderingen en gebruikersoverleg.

Penningmeester: Piet Jägers

Ook Piet is een bekend gezicht in de Culemborgse zwemwereld, met name bij zwemvereniging De Meer waar hij al vele jaren coach is bij het jeugdwaterpolo. Hij is ook actief in de organisatie van de jaarlijkse zwemwedstrijd Beusichem-Culemborg in de Lek. Hij heeft jarenlange ervaring in de financiële wereld en binnen verschillende Culemborgse verenigingen.

Bestuurslid: Dirk-Jan Vijfvinkel

Dirk-Jan heeft brede management-ervaring in het bedrijfsleven. Hij leidde vele verbetertrajecten en is recent een eigen adviespraktijk gestart. Hij is goed bekend met de zwemsport door zijn achtergrond als voormalig wedstrijdzwemmer, als waterpoloër en door zijn studie bewegingswetenschappen.

Bestuurslid: Bart Hammen

Bart heeft bijna 25 jaar management-ervaring in de logistieke sector. Het mobiliseren, inspireren en ontwikkelen van teams en individuen, maar ook het verbeteren en innoveren van processen vindt hij belangrijk. Met deze zaken gaat hij dan ook graag aan de slag binnen het zwembad. Daarnaast heeft Bart al zijn hele leven een passie voor alles wat met sport te maken heeft. Met zijn ervaringen en raakvlakken vanuit de logistiek, en passie voor sport wil hij graag een bijdrage leveren in de verdere ontwikkeling van de Waterlinie. Met uiteindelijk als doel: een nog mooier en beter zwembad voor de gebruikers, vrijwilligers en medewerkers te realiseren.

Hannie, Piet, Dirk-Jan en Bart zijn eveneens vrijwilligers. Zij ondersteunen de zwembadmanager en houden frequent contact met alle gebruikersgroepen.

Heeft u een vraag aan het bestuur, mail dan: secretaris@zwembadculemborg.nl