Bestuur

De exploitatie van zwembad De Waterlinie is in handen van Stichting Zwembad Culemborg. Daarin verschilt het nieuwe bad met de meeste andere zwembaden in Nederland. Doorgaans is de exploitatie van zwembaden in handen van een externe commerciële marktpartij.

Even voorstellen

Stichting Zwembad Culemborg (SZC) is verantwoordelijk voor de exploitatie van de nieuwe zwemvoorziening. De uitvoering van de exploitatie ligt voor een groot deel in handen van vrijwilligers afkomstig van de vijf sportverenigingen die het bad gebruiken. Het bestuur van Stichting Zwembad Culemborg wil een duurzame en verantwoorde exploitatie van het zwembad mogelijk maken. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en een algemeen bestuurslid.

Voorzitter: Hannie Treffers

Hannie Treffers is al een leven lang betrokken bij de zwemsport. In het dagelijks leven is ze programmadirecteur bij kennisinstituut Vilans in Utrecht. In Culemborg startte ze in 1991 met zwemmen bij ZC’90. Ze zwemt twee of drie keer per week. Bij ZC’90 vervulde ze diverse bestuursfuncties. Ook is ze actief als official bij zwemwedstrijden en als KNZB-scheidsrechter.
Als voorzitter wil ze bijdragen aan het gezamenlijk een goede en verantwoorde invulling geven aan het nieuwe bad De Waterlinie. Gezamenlijk betekent met gebruikers, zwembadpersoneel, vrijwilligers en bestuur. Het gesprek is daarbij een belangrijk middel. “We hebben een prachtig nieuw bad dat we met elkaar gaan gebruiken. We moeten er met elkaar voor zorgen dat het een succes wordt en een voorbeeld voor Nederland!”

Secretaris: Alwin Driessen

Alwin is sinds zijn derde levensjaar gek van water, maar hij haalde pas op zijn zevende het A-diploma. In de jaren daarna haalde hij ook het B-diploma en diverse reddingsbrevetten. Tot 2010 dook hij fanatiek op wrakken in de Noordzee en op grote diepte in de Atlantische Oceaan. Op het water sinds zijn twaalfde als zeiler, zeeverkenner en nu als schipper op een honderd jaar oude sleepboot.
Waarom koos hij voor het bestuur van Stichting Zwembad Culemborg? “Culemborg verdient een zwemvoorziening om iedereen te leren zwemmen, voor de vijf fantastische verenigingen en voor alle recreanten om te genieten in het water. Het 2521-concept is volledig van deze tijd.”

Penningmeester: Piet Jägers

Ook Piet is een bekend gezicht in de Culemborgse zwemwereld, met name bij zwemvereniging De Meer waar hij al vele jaren coach is bij het jeugdwaterpolo. Hij is ook actief in de organisatie van de jaarlijkse zwemwedstrijd Beusichem-Culemborg in de Lek. Hij heeft jarenlange ervaring in de financiële wereld en binnen verschillende Culemborgse verenigingen.

Bestuurslid: Dirk-Jan Vijfvinkel

Dirk-Jan heeft brede management-ervaring in het bedrijfsleven. Hij leidde vele verbetertrajecten en is recent een eigen adviespraktijk gestart. Hij is goed bekend met de zwemsport door zijn achtergrond als voormalig wedstrijdzwemmer, als waterpoloër en door zijn studie bewegingswetenschappen.

Hannie, Alwin, Piet en Dirk-Jan zijn eveneens vrijwilligers. Zij ondersteunen de zwembadmanager en houden frequent contact met alle gebruikersgroepen.

Heeft u een vraag aan het bestuur, mail dan: secretaris@zwembadculemborg.nl