Verslag: Terugblik naar de kerstvakantie-activiteiten!

Verslag: Terugblik naar de kerstvakantie-activiteiten!

Het is jullie vast niet ontgaan! In de kerstvakantie vonden in ons zwembad speciale activiteiten plaats voor de jeugd. Filmavond, waterbootcamp en discozwemmen, voor organisator Fabian was niks te gek! Medewerkers (vast personeel en vrijwilligers) hebben extra diensten gedraaid en met veel plezier geholpen. We kregen veel enthousiaste reacties van de bezoekers. In dit verslag nemen wij je mee terug naar de vakantie en al haar activiteiten!

De Waterlinie in samenwerking met ZV de Meer

zv de meer

In samenwerking met ZV de meer verzorgde we in de kerstvakantie het vrijzwemmen. Circuit Zwemmen stond daarbij centraal. Het circuit bestond uit drie onderdelen: wedstrijdzwemmen, waterpolo en reddend zwemmen. Het duiken werd geoefend bij het wedstrijdzwemmen, schieten met de bal bij het waterpolo en tot slot leerden kinderen bij het reddend zwemmen hoe zij een drenkeling uit het water moeten halen met behulp van een pop. Tijdens de activiteiten konden de kinderen stempels verdienen, bij een volle kaart werden zij beloond met een snack! Na afloop was er tijd om vrij te spelen. Al met al een geslaagde middag. ZV de Meer hoopt jullie nog eens terug te zien op een van de trainingen!

Natte speeltuin & Filmavond

De Natte speeltuin was een leuke speelmiddag in het water. Verschillende materialen zoals matten, plankjes en ballen werden in het water gegooid. Onder het genot van gezellige muziek konden kinderen zich helemaal uitleven.

‘Het opduiken en verzamelen van zoveel mogelijk ballen vond ik super leuk.’’ ‘’Het leukste vond ik dat ik met mijn vrienden kon spelen in de kerstvakantie!’, aldus enthousiaste bezoekers Tim en Jorik

Tijdens de Filmavond konden kinderen (en ouders) genieten van de klassieker Home Alone: ‘Als de achtjarige Kevin per ongeluk alleen wordt thuisgelaten met kerst, zal hij zelf twee niet al te slimme inbrekers buiten de deur moeten houden’. Een goede reden om naar Zwembad de Waterlinie te komen dus. Iedereen nam luchtbedden en zwembanden mee van thuis. Hier konden zij lekker op liggen tijdens het kijken van de film. Onze technische topper Thijs, zorgde ervoor dat het geluid mooi door de boxen kwam en de film goed te zien was. Twee van onze vrijwilligers serveerden aan de lopende band popcorn voor alle bezoekers. Na afloop kreeg iedereen een lekker flesje jus d’orange mee!

Filmavond

Waterbootcamp

Favoriet bij de echte strijders onder ons: de waterbootcamp! In tweetallen voerden de deelnemers verschillende oefeningen uit tijdens een echte work-out. Oefeningen zoals: baantjes zwemmen, 20 keer de bodem aantikken, 20 keer uit het zwembad klimmen en er weer in springen en opdrukken. Hiermee werd het uithoudingsvermogen en de conditie van de kinderen flink op de proef gesteld, maar ze gaven niet op! Het werd een heuse wedstrijd!

Survivalzwemmen & discozwemmen

Tijdens survivalzwemmen werd een parcours uitgezet in het zwembad die kinderen zo snel mogelijk moesten afleggen. In het parcours lagen matten waar ze overheen konden rennen en klimmen, zwemzijlen waardoorheen gedoken moest worden en verschillende pionnen die ze aan moesten tikken.

De kerstvakantie werd afgesloten met een super leuke disco! Fabian en Dennis (DS-events) toverden het bad tot een waar feest-zwembad! Ongeveer 100 kinderen kwamen op dit spektakel af. Zij konden zelf de muziek aanvragen en hebben de hele avond geswingt!

‘Naar zo’n disco zou ik wel elke week heen willen!’ zeggen Leonie en Iris

Kerstlunch

Naast de activiteiten voor de jeugd is er ook een kerstlunch voor ouderen georganiseerd. Zij konden (na het zwemmen) gezellig bij elkaar komen en genieten van een uitgebreide lunch. Bezoekster Ans vond het een geslaagde middag, ze sluit af met: “Alsof ik in een gezellig eetcafé zit, leuk om nieuwe kennissen te ontmoeten.

kerstlunch ouderen

Meer informatie