Waterbootcamp: van autobanden tillen tot mens erger je niet!

Waterbootcamp: van autobanden tillen tot mens erger je niet!

In oktober 2017 is Zwembad de Waterlinie gestart met Waterbootcamp. Dit is een pittige body workout onder leiding van Fabian Pasman. Van buikspier-oefeningen tot autobanden uit het water tillen, het komt allemaal aan bod tijdens deze training. Met een hoge opkomst was de eerste maand een groot succes.

Mens erger je niet

Fabian, die ook zwemles geeft, bedenkt creatieve oefeningen om de workout interessant en leuk te maken. Afgelopen vrijdag deed hij Mens erger je niet. Bij dit spel krijgt iedereen 6 pionnen. Deze pionnen zijn verbonden aan 6 opdrachten zoals: 15 keer de bodem aantikken of 4 baantjes zwemmen. De deelnemers gooien met een dobbelsteen, voeren de oefening uit die verbonden is aan het gegooide nummer, en gooien na de uitvoering de pion verbonden aan het nummer om. De deelnemers gaan net zolang door met gooien en de oefeningen tot al de pionnen omliggen. Een zware, maar vooral leuke oefening.

Voorbeeld: Pietje gooit 1 met de dobbelsteen, hij voert oefening 1 uit en ten slotte gooit hij zijn eerste pion uit de rij pionnen om.

Meer weten

  • Waterbootcamp is elke vrijdagavond om 20.00 uur en duurt 45 minuten.
  • Kosten: € 6,00 per les of € 60,00 voor een 12-banenkaart.
  • Lees meer over Waterbootcamp