SuperSpetters

Zwembad de Waterlinie werkt met de zwemlesmethode SuperSpetters, ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Aan het eind van het zwemlestraject ontvangen kinderen één zwemdiploma wat gelijk staat aan het C-diploma.

SuperSpetters is een zwemlesmethode waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen en er veel aandacht is voor persoonlijk contact. Na het behalen van het Superspetters diploma hebben kinderen meer zwemvaardigheden dan bij andere methoden. Kinderen vanaf 5 jaar krijgen in kleine groepjes (maximaal 8 kinderen) zwemles van gediplomeerde zweminstructeurs welke in het bezit zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Survivalelementen

In de eerste fase van de zwemlessen raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dit zijn voor veel kinderen natuurlijke zwemslagen, die daardoor makkelijker aan te leren zijn. Later in het traject leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Verschillende survivalelementen, bijvoorbeeld de HELP-houding, hurksprong en draai lengte, worden in een vroege fase aangeleerd. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar dat ze zich ook kunnen redden in het water tijdens onverwachte situaties.

Gebruik van materiaal

Tijdens de zwemlessen maken kinderen gebruik van materiaal namelijk: een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers). Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren op het oefenen van de zwemslagen en leren ze sneller zwemmen. De ervaring leert dat kinderen het zwemmen met deze materialen erg leuk vinden. Bekijk een informatievideo over SuperSpetters:

Plan Plan volgsysteem

Een belangrijk onderdeel van SuperSpetters zwemles is de communicatie met ouders/verzorgers en het kind. Voor de start van de zwemlessen worden ouders/verzorgers geïnformeerd over het zwemlestraject en worden middels voortgangsgesprekken gedurende het traject op de hoogte gehouden van de voortgang. Tijdens kijklessen kunnen ouders/verzorgers aan de badrand de vorderingen van het kind aanschouwen. Daarnaast bieden we ouders/verzorgers het Plan Plan volgsysteem aan. Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. Een Donald Duck Junior boek met beloningsstickers, medaille én een KNZB zwemdiploma met Duckstad karakters.

 Fabian (coördinator zwemlessen): “SuperSpetters brengt heel veel plezier bij de kinderen”

SuperSpetters bij de Waterlinie

De zwemlesmethode SuperSpetters bij Zwembad de Waterlinie houdt in dat kinderen twee keer per week 45 minuten zwemles krijgen. Daarnaast werken we met een garantieplan: betaal nooit meer dan 100 zwemlessen. Het garantieplan heeft enkele voorwaarden:

  • Voor kinderen vanaf 5 jaar.
  • Kinderen van 4 mogen starten met Superspetters als ze watervrij zijn, maar vallen buiten het garantieplan. Indien ze niet watervrij zijn adviseren wij te starten met SurvivalSpetters.
  • Kinderen van 5 die niet watervrij zijn vallen buiten het garantieplan.
  • Niet meer dan 4 lessen per 10 maanden missen, bij meer lessen missen vervalt het garantieplan.
  • Voorbereidende lessen (watervrij maken) kosten €6,25 per les.

‘Waar ik nu het meest trots op ben?’, vragen mensen weleens aan me. Het antwoord is niet moeilijk: het enorme succes van onze overstap naar SuperSpetters. Het aantal kinderen dat bij ons wekelijks zwemles volgt is ruim verdubbeld ten opzichte van het aantal in het oude methode.

Kosten

Garantieplan: nooit meer dan 100 lessen betalen, 100 x € 8,05 € 805,00
10 lessen € 80,50
Afname van materiaal SuperSpetters € 31,25

Materiaal SuperSpetters:

  • luxe zwembril
  • KNZB Badmuts
  • Zwemlespas
  • Donald Duck zwemboek
  • Toegang tot planplan volgsysteem

Inschrijven